Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (8+ Ay)

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (8+ Ay) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı su ( mercimeği haşlamak için)
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • Yarım su bardağı içme suyu
  • Yarım su bardağı ilikli kemik suyu

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (8+ Ay) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yeşil mercimeğimizi güzelce yıkayıp 1 su bardağı suda haşlayalım.
  2. Yumuşayınca ocaktan alıp suyunu süzelim.
  3. Tenceremize tereyağımızı alalım.
  4. Eriyince yıkayıp suyunu süzdüğümüz bulgur ve yeşil mercimeğimizi ekleyip 2-3 dk kavuralım.
  5. Üzerine yarım su bardağı su ve yarım su bardağı ilikli kemik suyumuzu ekleyip tenceremizin kapağını kapatalım.
  6. Piştikten sonra ocaktan alalım. Miniklere afiyet olsun 💙.

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (8+ Ay) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dürümcülere Taş Çıkaracak Evde Hatay Usulü Tavuk Döner Tarifi (Videolu)
Kaynar Su İle Kütür Kütür Karışık Turşu (Videolu)
Soğuk Ayran Aşı Çorbası
Eskimeyen Lezzet Karışık Kızartma
Un Helvası Tarifi
Patatesli Yufka Böreği
Hdabla | © 2025 |