Gürcü Usulü Tavuk (Çkmeruli)

Gürcü Metodu Tavuk (Çkmeruli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 700 gram tavuk pirzola
  • 200 ml krema
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Gürcü Yordamı Tavuk (Çkmeruli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğunun her iki taraftan tuz ve karabiber serpin.Tavada sıvı yağı ısıtın.
  2. Tavuğu her iki taraftan 15 er dakika pişirin. Pişmiş tavuğu tavadan alın.
  3. Aynı tavada kalan yağının içine ince kıyılmış sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Krema ekleyin.
  5. Tuz, kırmızı ve karabiber ekleyip karıştırın.
  6. Küçük küçük doğranmış maydanoz ve dereotu ekleyin, bir kaç dakika pişirin.
  7. Tavukları da tavaya alın, tavadaki sosu kaşık yardımıyla tavuğun üzerine dökün, bu biçimde 5 dakika pişirin.
  8. Yanında pilav ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Gürcü Yordamı Tavuk (Çkmeruli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Kaşarlı Köfte Patates
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Susamlı Pizza Poğaça
Ağlayan Pasta (Büyük Borcamda)
Çıtır Tavuk
Çay Saati Menüsü 4
Hdabla | © 2025 |