Evde Restoran Kalitesinde Steak Yap! | Sulu Ve Yumuşacık Tarifi

Evde Restoran Kalitesinde Steak Yap! | Sulu Ve Yumuşacık Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet dana antrikot (toplam 600 – 700 gram civarında)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 kısım biberiye
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Garnitür için;
- Kapya biber
- Baby patates
- Kabak
Evde Restoran Kalitesinde Steak Yap! | Sulu Ve Yumuşacık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etlerimizi zeytinyağı, baharatlar ve biberiye ile sosluyoruz ve buzdolabında yaklaşık yarım saat dinlendiriyoruz.
- Aynı vakitte baby patates, kabak ve kapya biberleri yıkayıp, doğruyoruz.
- Döküm tavayı yüksek ateşte yağsız bir halde ısıtıyoruz.
- Isınan tavamıza etlerimizi yerleştiriyoruz.
- Etlerin bir yüzü 3 dakika hiç dokunulmadan pişirildikten sonra başka yüzünü çeviriyor ve iz yapıyoruz.
- Maksimum 5-6 dakika kadar pişirerek etlerimizi döküm tavadan alıyoruz.
- Garnitürlerimizi de farklı bir döküm tavada etlerimiz ile tıpkı vakitte pişiriyoruz.
- Önce iz yapıyor ve sonrasında yağ ekliyoruz.
- Piştikten sonra steaklerimizle birlikte sunuma geçiyoruz. Afiyet olsun.
Evde Restoran Kalitesinde Steak Yap! | Sulu Ve Yumuşacık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








