Şifalı Tavuk Çorbası

Şifalı Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gr tavuk göğüs
  • 2 adet küçük soğan
  • 3 adet sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz (haşlarken kullanalacak)
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • Tatlı kaşığı tuz
  • Tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Terbiyesi için;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı ılık su

Şifalı Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk etini uygun bir tencereye alın, 2 soğanı ikiye bölün ve 3 diş sarımsak bölün içine atın tuz ekleyin.
  2. Üzerini geçecek kadar su ek ettikten sonra haşlamaya bırakalım ,haşlanırken orta ara üzerinde olusan köpükleri temizleyelim.
  3. Tavuğumuz haşlandıktan sonra suyun içerisinden alalım ve tavuk suyunu da bir süzgeçten geçirerek bir kenara alalım.
  4. O sıra kalan soğanları ve sarımsağı içinden alınıyor.
  5. Tavuk göğsümüz soğuduktan sonra didikleyelim.
  6. Çorba tenceresine tavuk suyunu, sıcak suyu ve didiklenmiş tavuk etlerini ekleyip kaynatalım.
  7. Kaynadıktan sonra içerisine tel sehriyeleri küçük kesilmiş havucu ek edip karıştırın.
  8. Terbiyesi için limon suyu, un ve suyu çırparak çorbaya ek edelim.
  9. Çorbamızı kısık ateşte, orta ara karıştırarak pişmeye bırakalım.
  10. Şehriyeler pişmeye yakın tuz, nane, isteğe bağlı pul biber ve karabiber serperek 5 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alalım.

Afiyet olsun 🥰.

Şifalı Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Omlet Pizza
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Keşkül
Osmanlı Demirhindi Şerbeti
Yufka Sandviç
Arabaşı Hamuru Ve Çorbası (Büyük Borcama)
Nefis Kurabiye
Bisküvili Toplar
Hdabla | © 2025 |