Tahinli Kurabiye

Tahinli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Su bardağım 200 ml

  • 150 gram yumuşak tereyağ
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 6 yemek kaşığı süt
  • 5 yemek kaşığı tahin
  • Bir çimdik tuz
  • 2 su bardağı un ( ️ ikinci su bardağı bir parmak eksik un olacak toplam 270 gram )

️️Üzeri için;

  • Tarçın

Tahinli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce iki tepsiye yağlı kağıt serin.
  2. Tereyağını ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  3. Vanilini, sütü, tahini, çimdik tuzu ve en sonu unu ekleyerek yumuşak hamur olana kadar karıştırmaya devam edin.
  4. Hamurdan küçük bezeler yapıp dikkatlice uzun rulo yapın.
  5. Çatalla üzerine uzun şerit çekin.
  6. Sonra bıcakla küçük kesin.
  7. Yağlı kağıtlı tepsiye hafif aralıklı dizin.
  8. Üzerlerine hafif tarçın serpin.
  9. Önceden ısıtılmış 200 c derece fırında 10- 15 dk denetim ederek (kurabiyeler beyaz kalacak şekil) pişirin.
  10. Tepside güzelce soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun🤍.

Tahinli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltıya Kaşarlı Kolay Krep Börek ( 5 Dakikada Hazır)
Antioksidan Kısırı
Kremalı Brüksel Lahanası (Lowcarb)
Püre Yatağında Et Sote
Havuç Topları (Lokum Tadında)
Çikolatalı Tart
Hdabla | © 2025 |