Kremalı Brüksel Lahanası (Lowcarb)

Kremalı Brüksel Lahanası (Lowcarb) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1500 gram brüksel lahanası
  • 500 ml sıvı kaymak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
  • Yarım paket krema yani 125 gram
  • Didiklenmiş isteğe bağlı iki adet tavuk budu yada ne isterseniz
  • Damak tadına nazaran baharat
  • ( karnabahar çorbamdan modüller kalmıştı onları da üzerine atmıştım)
  • Bir avuç doğrayıp yıkanmış ıspanak

Kremalı Brüksel Lahanası (Lowcarb) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Brüksel lahanasını çatal geçecek fakat ezilmeyecek biçimde tuzlu suda haşlıyoruz.
  2. Süzdükten sonra tereyağında yada margarin de biraz didiklenmiş tavuk ile bir arada soteliyoruz, 5 dakika kadar.
  3. Ardından kaymak ve kremayı ekleyip bir 5 /10 dakika daha ocakta orta ara karıştırıyoruz.
  4. Baharat ve ya iç gereci isteğe nazaran ekleyebilirsiniz ,yeşil zerzevat olduğu sürece.Afiyet olsun.

Kremalı Brüksel Lahanası (Lowcarb) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizi Sütlü Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glutensiz Kolay Lavaş
Efibadem (Gökçeada) Kurabiyesi
Meyveli Pasta
Islatmadan Kuru Fasulye: Hızlı Ve Pratik Tarif (Videolu)
Nohutlu Pilav
Un Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |