Kırma Böreği

Kırma Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su

İçi için:

  • 300 gram çökelek

Üzeri için :

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörekotu

Kırma Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Böreğimiz için su ve sıvı yağı bir kaseye koyup karıştıralım.
  2. Yufkamızı serip 3 – 4 kaşık her tarafına gezdirelim.
  3. Orta kısmına çökeleği serpelim.
  4. Yufkanın iki tarafını karşılıklı kapatalım.
  5. İsteyen yarısına çökelek serpip başka yarıyı üzerine kapatabilir.
  6. İki taraftan büzdürüp ince uzun hale getirelim.
  7. 4 parmak eninde modüllere keselim.
  8. Kestiğimiz modülleri tepsiye dizelim.
  9. Diğer yufkalarıda birebir biçimde yapalım.
  10. Yoğurt, yağ ve yumurtayı kaseye koyup yeterlice çırpalım.
  11. Böreklerin üzerine sürelim.
  12. En son susam ve çörekotu serpelim.
  13. 180 derecede kızarana dek pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun.

Kırma Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kurabiye
Papara (Fukara Mantısı) Tarifi
Limon Rüyası
Etli Patatesli Kavurma
Katmer Börek
Profiterol
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet