Kırma Böreği

Kırma Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
İçi için:
- 300 gram çökelek
Üzeri için :
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Susam
- Çörekotu
Kırma Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Böreğimiz için su ve sıvı yağı bir kaseye koyup karıştıralım.
- Yufkamızı serip 3 – 4 kaşık her tarafına gezdirelim.
- Orta kısmına çökeleği serpelim.
- Yufkanın iki tarafını karşılıklı kapatalım.
- İsteyen yarısına çökelek serpip başka yarıyı üzerine kapatabilir.
- İki taraftan büzdürüp ince uzun hale getirelim.
- 4 parmak eninde modüllere keselim.
- Kestiğimiz modülleri tepsiye dizelim.
- Diğer yufkalarıda birebir biçimde yapalım.
- Yoğurt, yağ ve yumurtayı kaseye koyup yeterlice çırpalım.
- Böreklerin üzerine sürelim.
- En son susam ve çörekotu serpelim.
- 180 derecede kızarana dek pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun.
Kırma Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






