Tarhana Çorbası

Tarhana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre su
- 3,5 yemek kaşığı toz tarhana
- 4-5 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz nane
- Tuz
Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ben bu tarhanamı Uşak’tan meşhur bir tarhana babası var,oradan almıştım. Acılısını kullandım.
- İlk evvel tarhanayı suya koyup,karıştıralım. İçinde 10-15 dk beklesin.
- Bu sırada sıvı yağı, naneyi, salçayı, ezilmiş sarımsakları ve tuzu azıcık kavurun.
- Tencereye kenarda bekleyen sudan bir kepçe ekleyip,karıştırın.
- Kalan tarhanalı suyu da tencereye ek edip, orta ateşte daima karıştırarak kıvamına gelene kadar pişirin. Afiyet olsun.
Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





