Ekşili Köfte

Ekşili Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için

  • 500 gr yağsız dana kıyma
  • Yarım bardak pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Bir avuç dereotu
  • Karabiber
  • Tuz

Köfteleri bulamak için;

  • Un

Çorbası için;

  • 2 litre su
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta
  • Yarım limon suyu
  • Biraz çorba suyu

Ekşili Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte için bütün materyalleri ekleyip köfteyi düzgünce yoğurun.
  2. Köfteyi buzdolabında 30 dk bekletin.
  3. Köfteleri yuvarlayın,ardından una bulayın.
  4. 2 litre kaynamış suya zeytinyağı ve tuz ekleyin,ardından köfteleri ekleyin.
  5. 30 dk köfteleri pişirin ve terbiyesini hazırlayın.
  6. Terbiyesi için 1 yumurtayı,yarım limon suyunu ve 1 kepçe çorba suyunu tel çırpıcıyla çırpın.
  7. Ardından terbiyeyi ekleyip bir 20 dakika daha pişirin,daha sonrasında ekşili köftemiz hazır.

Ekşili Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Brokolili Salata (Videolu)
Ekonomik Triliçe Tarifi
Milföyden Mantarlı Pizza
Şekerpare
Karadutlu Turta
Düdüklüde Mercimek Çorbası (15 Dakikada Hazır)
Hdabla | © 2025 |