Fettucini Alfredo

Fettucini Alfredo Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket fettuccine makarnası ya da kalem makarna
  • 1 paket tavuk göğsü (sotelenmiş ya da julyen)
  • 1 paket mantar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tereyağ
  • Sıvı yağ

Sosu için:

  • Göz kararı soya sosu (göz kararı rengi nescafe rengine gelene kadar)
  • 2 kutu krema

Fettucini Alfredo Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarnayı haşlarken tavukları kendi suyunda pişirin.
  2. Tavuklar suyunu çekince 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyup mantarları atın, biraz karıştırdıktan sonra resen pişirin ve ortada karıştırın.
  3. Hazır olan makarna süzgeçte beklerken makarna tenceresine 2-3 yemek kaşığı tereyağ koyun yağ kavrulduktan sonra makarnayı tencereye dökün ve güzelce karıştırın.
  4. Makarna hazır olduktan sonra göz kararı karabiber koyun ve pişen tavuk mantar karışımını makarnanın içine dökün.
  5. Tavuğu hazırladığınız yağda makarnaya yeterlice aksın.
  6. En son başka bir kapta iki paket krema ve göz kararı soya sosu koyun.
  7. Sosun rengi açık kahve tonlarında nescafe renginde olsun.
  8. Sosu tencerenin içine dökün ve bütün hepsini karıştırın.
  9. Dilerseniz tabaklara servis ettikten sonra rendelenmiş kaşar da koyabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fettucini Alfredo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Susamlı Pişi
Pizza Poğaça
Tereyağlı Pirinç Pilavı
Puf Puf Pişi Tarifi
Kendini Kuruvasan Sanan Börek
Patatesli Çıtır Hazır Yufka Böreği (Kol Böreği)
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet