Fettucini Alfredo

Fettucini Alfredo Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket fettuccine makarnası ya da kalem makarna
- 1 paket tavuk göğsü (sotelenmiş ya da julyen)
- 1 paket mantar
- Tuz
- Karabiber
- Tereyağ
- Sıvı yağ
Sosu için:
- Göz kararı soya sosu (göz kararı rengi nescafe rengine gelene kadar)
- 2 kutu krema
Fettucini Alfredo Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarnayı haşlarken tavukları kendi suyunda pişirin.
- Tavuklar suyunu çekince 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyup mantarları atın, biraz karıştırdıktan sonra resen pişirin ve ortada karıştırın.
- Hazır olan makarna süzgeçte beklerken makarna tenceresine 2-3 yemek kaşığı tereyağ koyun yağ kavrulduktan sonra makarnayı tencereye dökün ve güzelce karıştırın.
- Makarna hazır olduktan sonra göz kararı karabiber koyun ve pişen tavuk mantar karışımını makarnanın içine dökün.
- Tavuğu hazırladığınız yağda makarnaya yeterlice aksın.
- En son başka bir kapta iki paket krema ve göz kararı soya sosu koyun.
- Sosun rengi açık kahve tonlarında nescafe renginde olsun.
- Sosu tencerenin içine dökün ve bütün hepsini karıştırın.
- Dilerseniz tabaklara servis ettikten sonra rendelenmiş kaşar da koyabilirsiniz. Afiyet olsun.
Fettucini Alfredo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
