Petibör Bisküviyle Portakallı Cheesecake

Petibör Bisküviyle Portakallı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Alt taban için:
- 1.5 paket petibör bisküvi
- 150 gram tereyağı yahut paket yağ
Orta katmanı için:
- 1 paket krema
- 2 paket labne peynir(350-400 gr)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı un
- 1 tane portakalın kabuğu rendesi
En üst katmanı için:
- 2 su bardağı portakal suyu
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- 1 tane portakalın kabuğu rendesi
- Çay kaşığının ucuyla zerdeçal (isteğe bağlı tadında rastgele bir değişiklik olmuyor yalnızca rengi daha canlı duruyor.)
Petibör Bisküviyle Portakallı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Petibör bisküvileri blendırdan geçirip toz haline getirelim.
- Erittiğimiz yağımızı içine döküp karıştıralım ve kelepçeli kek kalıbımızım tabanına serelim, kaşıkla bastırıp güzelce yerleştirelim.
- Daha sonra labne peynirini blendırda çırpalım ve içine kremayı ekleyelim.
- Yumurtayı, şekeri, vanilyalı, unu ve portakal rendesini de ekleyelim.
- Güzelce çırpıp bisküvilerin üstüne dökelim.
- 180 derece evvelden ısıttığımız fırında üstü kızarana kadar pişirelim(çatlamaması için sıcaktan etkilenmeyen bir kapta biraz suyla birlikte fırına koyalım).
- Piştikten sonra soğuyana kadar dinlendirelim.
- En üst katı için portakal suyu, nişasta, şeker, su, portakal rendesi ve zerdeçalı çırpma teliyle çırpalım ocağa alalım.
- Koyulaşınca altını kapatalım ve biraz soğumaya bırakalım. (arada bir karıştıralım ki kabuk tutmasın. )
- Fırından aldığımız soğuyan katmanımızın üstüne portakal jelimizi dökelim.
- Üstüne istediğiniz süslemeyi yapabilirsiniz büsbütün size bağlı.
- Bir gece dinlendirmeye bırakalım ki düzgünce donsun.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Petibör Bisküviyle Portakallı Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


