Kiremit Köfte

Kiremit Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu yada bayat ekmek içi
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Toz biber
  • Karabiber
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 su bardağı domates sosu yada 2 domates
  • 1 diş sarımsak
  • Yemek kaşığı salça
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber

Kiremit Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte materyallerini karıştırıp güzelce yoğuralım(bu ayrıntı çok kıymetli hoş yoğurulmalı).
  2. Ardından buz dolabında yarım saat dinlendirelim.
  3. Kiremiti yağlayıp patatesleri dizelim.
  4. Köftelere biçim verip üzerine dizelim.
  5. Sos materyallerini karıştırıp 3-4 dakıka pişirip güveçlere bölelim.
  6. 190 derece fırında 20 dakıka pişirelim.
  7. Fırından çıkarıp kaşar serpip tekrar fırınlayalım.
  8. Kızarana kadar pişirip servis edelim. Afiyet olsun.

Kiremit Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bir Hamurdan İki Çeşit Poğaça
Vietnamese Tavuklu Pho
Ordu Usulü Levrek Buğulama
Havuç Tarator
3 Kaşık Tatlısı Pratik Tarifler sütlü Tatlı
Fırında Kaşarlı Tavuk Sote
Hdabla | © 2025 |