Nohutlu Sulu Köfte

Nohutlu Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte gereçleri;
- 300 gr tek çekim kıyma
- 1 çay bardağı köftelik bulgur
- 1 adet yumurta
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 adet sarımsak
- Tuz
Köfte sos materyalleri;
- 5 su bardağı su
- 1 su bardağı kemik suyu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz
- 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Nohutlu Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle nohutları haşlayın ve akabinde süzün bekletin.
- Ardından karıştırma kasenin içene kıyma rendelenmiş suyu sıkılmış bir soğanı, ince bulguru ,biber salçası ,domates salçası,kimyon, karabiber ,göz kararı tuz ,yumurtayı ek ederek birlikte yoğurun ve 15 dakika dinlendirin .
- Ardından köfteden küçük kesimler koparıp avuç içinde yuvarlayın ve hafif unladığınız tepsinin içine bırakın.
- Ardından farklı bir tencereye zeytinyağını ,domates salçası ,karabiber ,göz kararı tuz ek ederek ocağın altını açıp salçayı yavaşça kavurun .
- Ardından üzerine 5 su bardağı su 1 su bardağı kemik suyu bırakın ( kemik suyu zarurî değil ancak nefis bir tad veriyor ) daha sonra köftenin suyu kaynadıktan sonra köfteleri tencerenin içine yavaşça yavaş yavaş bırakın ve köfteleri orta ateşte pişirin.
- En son pişen köftelerin üzerine tencerenin içine haşlanmış nohut ek ederek birlikte karıştırın bir dakika tekrardan kaynatıp ocağın altını kapatın ve yemeğimizi dinlendirin.
- Ardından servis tabağına bırakın üzerine maydanoz yaprakları ile süsleyin afiyet olsun 🙏🌼.
Nohutlu Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




