Hamburger Ekmeği

Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
Meyane için:
- 45 gram tam yağlı süt (5 yemek kaşığı)
- 45 gram su (5 yemek kaşığı)
- 18 gram ekmek unu (1 yemek kaşığı tepeleme olmasın)
Hamuru için:
- 350 gram ekmek unu (3 su bardağı + 1 yemek kaşığı dolusu)
- 5 gram kuru maya (yarım paket)
- 18 gram şeker (1 yemek kaşığı)
- 7.5 gram tuz (2 çay kaşığı tepeleme olmasın)
- 35 gram oda sıcaklığında tereyağ (2 yemek kaşığı)
- 1 l uzunluk yumurta
- 140 gram süt (1 çay bardağından az eksik)
Üzeri için:
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
- Susam
Hamburger Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle meyaneyi hazırlıyoruz. Bunun için sos tavasına tüm materyalleri ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruz.
- İyice ağırlaşıp kıvam aldığında altını kapatıyoruz ve 10 dk soğumaya bırakıyoruz.
- Hamur için süt hariç bütün materyalleri yoğurma kabına aktarıyoruz.
- Soğuyan meyaneyi de ekliyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.
- Yoğururken azar azar sütü ek ediyoruz.
- Tüm sütü ek ettikten sonra hamuru 5 dk güzelce yoğuruyoruz.
- Üzerini bezle örterek yaklaşık 1 saat hamurun uzunluğu 2 katına çıkana kadar mayalanmasını bekliyoruz.
- Sürenin sonunda hamurun havasını alıp 100 gramlık 6 kesime bölüyoruz.
- Her bir bezeyi yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı diziyoruz.
- Streç sineması yavaşça yağlayıp hamurların üzerine örtüyoruz.
- Tepsinin üzerini de bir bez ile kapatarak bezelerin uzunluğu 2 katına çıkana kadar tepsi mayası yapıyoruz.
- Ardından yumurta sarısı ile sütü karıştırıp bezelerin üzerine sürüyoruz.
- Üzerine isteğe bağlı susam serpip evvelden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Kısa müddette pişiyorlar dikkatli olalım. 🌸.
Hamburger Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






