Hamburger Ekmeği

Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

Meyane için:

  • 45 gram tam yağlı süt (5 yemek kaşığı)
  • 45 gram su (5 yemek kaşığı)
  • 18 gram ekmek unu (1 yemek kaşığı tepeleme olmasın)

Hamuru için:

  • 350 gram ekmek unu (3 su bardağı + 1 yemek kaşığı dolusu)
  • 5 gram kuru maya (yarım paket)
  • 18 gram şeker (1 yemek kaşığı)
  • 7.5 gram tuz (2 çay kaşığı tepeleme olmasın)
  • 35 gram oda sıcaklığında tereyağ (2 yemek kaşığı)
  • 1 l uzunluk yumurta
  • 140 gram süt (1 çay bardağından az eksik)

Üzeri için:

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt
  • Susam

Hamburger Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle meyaneyi hazırlıyoruz. Bunun için sos tavasına tüm materyalleri ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruz.
  2. İyice ağırlaşıp kıvam aldığında altını kapatıyoruz ve 10 dk soğumaya bırakıyoruz.
  3. Hamur için süt hariç bütün materyalleri yoğurma kabına aktarıyoruz.
  4. Soğuyan meyaneyi de ekliyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.
  5. Yoğururken azar azar sütü ek ediyoruz.
  6. Tüm sütü ek ettikten sonra hamuru 5 dk güzelce yoğuruyoruz.
  7. Üzerini bezle örterek yaklaşık 1 saat hamurun uzunluğu 2 katına çıkana kadar mayalanmasını bekliyoruz.
  8. Sürenin sonunda hamurun havasını alıp 100 gramlık 6 kesime bölüyoruz.
  9. Her bir bezeyi yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı diziyoruz.
  10. Streç sineması yavaşça yağlayıp hamurların üzerine örtüyoruz.
  11. Tepsinin üzerini de bir bez ile kapatarak bezelerin uzunluğu 2 katına çıkana kadar tepsi mayası yapıyoruz.
  12. Ardından yumurta sarısı ile sütü karıştırıp bezelerin üzerine sürüyoruz.
  13. Üzerine isteğe bağlı susam serpip evvelden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Kısa müddette pişiyorlar dikkatli olalım. 🌸.

Hamburger Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gırık
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Saray Usulü Ciğer Kavurma
Terbiyeli ,Yeşil Mercimekli Buğday Çorbası
Mantar Kurabiye
Ramazan Pidesi
Kremalı Mantarlı Makarna
Kaptandan Enfes Mantar Közleme
Hdabla | © 2025 |