El Açması Pırasalı Börek

El Açması Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 9 su bardağı un
  • 3,5 su bardağı ılık su
  • Yeteri kadar tuz

İç harcı için;

  • 1 kg pırasa
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Biber salçası (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Toz kırmızı biber
  • Az kimyon
  • Karabiber (acı seviyorsanız acı toz biber koyabilirsiniz)

El Açması Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel hamurumuzu yapmakla başlayalım.
  2. Un-tuz ve ılık suyumuzu bir kaba koyalım. Karıştıralım.
  3. Ele yapışmayan bir hamur olacak.
  4. Hamurumuzu eşit modüle bölelim.
  5. Merdane yardımıyla hamurumuzu açalım (çok büyük olmucak şekilde) bir tepsiye dizelim üstüne sıvı yağ sürelim bütün hamurları açtıktan sonra her kata sıvı yağ sürüyoruz.
  6. Biraz dinlenmeye bırakıyoruz hamurumuzu.
  7. Pırasaları küçük küçük doğruyoruz. 1-2 tane havuç rendeliyoruz.
  8. İsteğe bağlı patates koyulabilir 2-3 tane (rende)
  9. Sıvı yağ ,domates salçası, biber salçası,tuz ,karabiber ,pulbiber, toz kırmızı biber ekleyip kavuruyoruz. Biraz su suyu çekince altını kapatıp soğumasını bekliyoruz
  10. Daha sonra açmaya başlıyoruz yırtılmayacak halde açıyoruz.
  11. İç harcımızı koyuyoruz. Ve sarıyoruz gül böreği halinde yaptım ben.
  12. Tepsimize diziyoruz.
  13. Üstüne yumurta sarısı isteğe bağlı susam-çörek otu olur.
  14. 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.
  15. Böreğimiz piştikten sonra üstüne nemli bir bezle dinlendiriyoruz.Afiyet olsun :).

El Açması Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabaklı Havuçlu Tarator
Patates Köftesi (Mısır Unlu)
Fındıklı Kakaolu Kek
Paçanga Böreği
Soğanlı Erişte Yoğurtlusu
Portakal Sorbe
Hdabla | © 2025 |