Soğanlı Erişte Yoğurtlusu

Soğanlı Erişte Yoğurtlusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 adet büyük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yoğurt
  • 200 gr erişte
  • 1 avuç ceviz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz

Soğanlı Erişte Yoğurtlusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Erişteler haşlanması için içine tuz eklenmiş kaynar suya bırakılır.
  2. Soğanlar ince ince doğranır üzerinde 2yemek kaşığı zeytinyağı eklenerek soğuk tavada kısık ateşte karamelize edilmeye bırakılır.
  3. Sarımsaklar ezilir.
  4. Bir kapta ezilmiş sarımsak,zeytinyağı,karamelize soğan bir kaç çeşit karıştırılır üzerine yoğurt ve tuz eklenerek tekrardan karıştırılarak yoğurda soğan ve sarımsak aroması verilir.
  5. Hazırlanan yoğurduğumuza haşlanmış erişte de eklenir ve karıştırılır.
  6. Bir tavaya zeytinyağı ve kırılmış ceviz eklenir ve yağ cevizin rengini alana kadar beklenir.
  7. Yağ ocaktan alınır hafif soğuyunca üzerine pul biber eklenir.
  8. Son olarak da tabaklama yapılır afiyet olsun.

Soğanlı Erişte Yoğurtlusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Glutensiz Yulaflı Tost
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damla Çikolatalı Cevizli Çatlak Kurabiye
Elmalı Kurabiye
Mandalina Jelli Muhallebi
Kakaolu Cevizli Ve Antep Fıstıklı Islak Kek
Cevizli Kek
Elmas Kurabiye Tarifi (Çay Demleninceye Kadar Hazır)
Hdabla | © 2025 |