Kaşarlı Patlıcan Musakka

Kaşarlı Patlıcan Musakka Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet orta uzunluk patlıcan
- 300 gram kıyma
- 1 adet kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates sosu
- 2 yemek kaşığı salça
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- Rendelenmiş 1 çay bardağı kaşar peyniri
Kaşarlı Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanların kabuklarını çizgili halde soyalım. Çok ince olmayacak biçimde yuvarlak yuvarlak doğrayıp kızartalım.
- Patlıcanlar kızarırken soğanları yemeklik ince doğrayalım tavamıza sıvı yağ koyup kavuralım sarımsakları rendeleyelim soğanlarla birlikte kavuralım.
- Kıymamızı ek edelim.
- Rengi değişen kıymamıza yemeklik doğradığımız kapya ve yeşil biberleri ekleyelim.
- Biberlerle biraz daha kavurduktan sonra baharatlarımızı ekleyelim.
- Kapağını kapatıp 2 dk özleşmesini sağlayalım. Sonra ocağın altını kapatalım.
- Kızaran patlıcanlarımızı borcama dizelim.
- Üzerine kıymalı iç harcımızı katıp patlıcanların üzerini kaplayacak formda yayalım.
- Rendelenmiş olan kaşar peynirlerimizi yemeğimizin üzerine serpiştirelim.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun 😋
Kaşarlı Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


