Kaşarlı Patlıcan Musakka

Kaşarlı Patlıcan Musakka Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet orta uzunluk patlıcan
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates sosu
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Rendelenmiş 1 çay bardağı kaşar peyniri

Kaşarlı Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanların kabuklarını çizgili halde soyalım. Çok ince olmayacak biçimde yuvarlak yuvarlak doğrayıp kızartalım.
  2. Patlıcanlar kızarırken soğanları yemeklik ince doğrayalım tavamıza sıvı yağ koyup kavuralım sarımsakları rendeleyelim soğanlarla birlikte kavuralım.
  3. Kıymamızı ek edelim.
  4. Rengi değişen kıymamıza yemeklik doğradığımız kapya ve yeşil biberleri ekleyelim.
  5. Biberlerle biraz daha kavurduktan sonra baharatlarımızı ekleyelim.
  6. Kapağını kapatıp 2 dk özleşmesini sağlayalım. Sonra ocağın altını kapatalım.
  7. Kızaran patlıcanlarımızı borcama dizelim.
  8. Üzerine kıymalı iç harcımızı katıp patlıcanların üzerini kaplayacak formda yayalım.
  9. Rendelenmiş olan kaşar peynirlerimizi yemeğimizin üzerine serpiştirelim.
  10. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun 😋

Kaşarlı Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gaziantep Usulü Börek
Terbiyeli Ekşili Sulu Köfte
Portakallı Kek
El Açması Soğuk Baklava
Fırın Makarna
Mayasız Çiçek Pişi ( Hızlıca Hazırlanan)
Hdabla | © 2024 |