Sulu Köfte (Afyon Göce Köftesi)

Sulu Köfte (Afyon Göce Köftesi) Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 250 gram tavuk kıyması
  • 250 gram kırmızı et kıyması
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı su

Sos için;

  • 1 adet soğan
  • 1 kaşık salça
  • Bir lt et suyu yahut su
  • Yarım bağ maydanoz
  • 3 tane orta uzunluk patates

Sulu Köfte (Afyon Göce Köftesi) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanımızı ince küp küp doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz.
  2. Üzerine salçamızıda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Küp doğradığımız patatesleri de ek ediyoruz.
  4. Ardından suyu ek edip kaynaması için bırakıyoruz.
  5. Köftemiz için; kıymalar, tuz, karabiber, yumurta, ince bulgur ve suyu ek edip güzelce yoğuruyoruz.
  6. Ardından elimizde cevizden ufak boyutlarda elips halini veriyoruz. (görselde mevcut).
  7. Köftemizi yoğurduktan sonra bekletmeden süratle form vermeliyiz.
  8. Kaynayan suya köftelerimizi ekleyip 10 dk pişiriyoruz.
  9. En son maydanozları ince ince doğrayıp servis ettiğimiz tabaklarımıza ekliyoruz.Afiyet olsun. :).

Sulu Köfte (Afyon Göce Köftesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

En İyi Dubai Çikolatası (Videolu)
Sohbet Masası
Fırında Patatesli Karnabahar Graten
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Beyti
Hamburger Köfte (Ekmeği Ve Soğanı İle Detaylı Tarif)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet