Sulu Köfte (Afyon Göce Köftesi)

Sulu Köfte (Afyon Göce Köftesi) Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 250 gram tavuk kıyması
- 250 gram kırmızı et kıyması
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı su
Sos için;
- 1 adet soğan
- 1 kaşık salça
- Bir lt et suyu yahut su
- Yarım bağ maydanoz
- 3 tane orta uzunluk patates
Sulu Köfte (Afyon Göce Köftesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanımızı ince küp küp doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz.
- Üzerine salçamızıda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Küp doğradığımız patatesleri de ek ediyoruz.
- Ardından suyu ek edip kaynaması için bırakıyoruz.
- Köftemiz için; kıymalar, tuz, karabiber, yumurta, ince bulgur ve suyu ek edip güzelce yoğuruyoruz.
- Ardından elimizde cevizden ufak boyutlarda elips halini veriyoruz. (görselde mevcut).
- Köftemizi yoğurduktan sonra bekletmeden süratle form vermeliyiz.
- Kaynayan suya köftelerimizi ekleyip 10 dk pişiriyoruz.
- En son maydanozları ince ince doğrayıp servis ettiğimiz tabaklarımıza ekliyoruz.Afiyet olsun. :).
Sulu Köfte (Afyon Göce Köftesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



