Püf Noktalı Kıymalı Karnabahar

Püf Noktalı Kıymalı Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 200 gram kıyma (ben kuzu tercih ettim)
- 1 orta uzunluk karnabahar (içini temizlemek için tuz ve karbonat)
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe bağlı yalnızca domates salçası kullanılabilir)
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çimdik toz zencefil
- 1 çimdik toz zerdeçal
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı tatlı pul biber
- Yarım çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
Püf Noktalı Kıymalı Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı küçük çiçeklere ayırın.
- Geniş ve derin bir kaba alın, üzerine su doldurun.
- İçine bir ölçü tuz ve karbonat ekleyerek en az yarım saat bekletin.
- Ardından bol su ile uygunca durulayın.
- Tencereye zeytinyağını alın ve kıymayı ekleyin.
- Kıymayı suyunu salıp çekene kadar orta ateşte kavurun.
- Soğanları küçük küçük doğrayın ve kavrulmuş kıymaya ekleyin.
- Soğanlar güzelce yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
- Sarımsağı rendeleyin yahut ince doğrayın.
- Soğanlar kavrulduktan sonra ekleyin. (sarımsak, soğandan daha süratli piştiği için bu kademede eklenmesi kıymetli. ).
- Salçaları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
- Tüm baharatları bu kademede ekleyin. (baharatların kavrulması yemeğe daha ağır bir lezzet katacaktır. ).
- Üzerine bir bardak su ekleyerek sosu oluşturun.
- Karnabaharları tencereye ekleyin ve düzgünce karıştırarak tüm çiçeklerin sosa bulandığından emin olun.
- Düdüklü tencerede 10 dakika, olağan tencerede 20 dakika pişirin.
📌 Not: karnabahar kendi suyunu salacağı için ekstra su eklemeye gerek yok. Lakin tabanı tutmaması için denetimli bir formda, gerekirse biraz su ek edilebilir.
Afiyet olsun!.
🔸 Püf noktası: karnabahar temizleme süreci, çiçeklerin ortasına girmiş olabilecek böcekleri ve tarım ilaçlarını derinlemesine temizler.
Püf Noktalı Kıymalı Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


