5 Dakikada Kahvaltılık Kaşarlı Mantar

5 Dakikada Kahvaltılık Kaşarlı Mantar Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gr mantar
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 çay bardağı kadar rende kaşar
  • Pulbiber

5 Dakikada Kahvaltılık Kaşarlı Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mantarın sap kısımlarını çıkarıp ister güzelce yıkayın isterseniz de mantarları bıçakla üst kısmını soyabilirsiniz.
  2. Mantarları tavaya alalım üst kısmı alta gelecek halde dizelim. Üzerine göz kararı tuz serpelim.
  3. Kaşıkla her bir mantara az sıvı yağ gezdirelim. Orta ateşte kapağı kapatıp 5-6 dk suyunu salıp, toplanıncaya kadar pişirelim.
  4. Üzerine rendelenmiş kaşarı serpip ocağımızı kapatalım. Kapağımız kapalı olsun ki sıcağında kaşarımız erisin. İsterseniz pulbiber serpelim. Sıcak sıcak servise hazır. Afiyet olsun 🫠

Not:Mantar ölçüsünü siz artırıp azaltarak da yapabilirsiniz.

5 Dakikada Kahvaltılık Kaşarlı Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Etli Bulgur Pilavı (Köy Tadında)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sürtlü İrmik Tatlısı (Cup)
5. Gün İftar Menüm
Kedi Dili İle Kupta Tiramisu
Bol Soslu Islak Kek
Lowcarb Ekmeği
Vişneli Çikolatalı Kek (Vişne İle Çikolatanın Eşsiz Uyumu)
Hdabla | © 2025 |