Antepfıstıklı Aypare

Antepfıstıklı Aypare Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta akı
  • 50 gram pudra şekeri (yarım çay bardağından sz fazla)
  • 85 gram irmik (1 çay bardağı)
  • 150 gram antepfıstığı (isteğe bağlı artırıp azaltılabilir)
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı pekmez (üzerinin kızarmasını istemeyenler pekmez yerine pudra şekeride koyabilir)

Şerbeti için;

  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su (600 ml)
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Antepfıstıklı Aypare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Antepfıstıklı aypare tatlısının hamuru için karıştırma kabına tereyağı, yumurta, pudra şekeri, irmik ve vanilyayı alalım. Güzelce çırpalım.
  2. Daha sonra un,antepfıstığı ve kabartma tozunu mutfak robotunda fıstıklar un haline gelene kadar çektirelim. (antepfıstığınız toz haldeyse bu süreci yapmanıza gerek yok. )
  3. Bu etapta unlu karışımı yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak kıvamda bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
  4. Hamurumuz hazır olduktan sonra bir kenara alalım ve şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım, 10 dakika kadar kaynamaya bırakalım.
  5. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyerek ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  6. Daha sonra hazırladığımız hamuru tezgaha alalım ve ortadan ikiye bölelim ve böldüğümüz modülleri rulo haline getirelim.
  7. Hazırladığımız rulonun üzerine bastırarak yassı bir hal verelim.
  8. Bir çay bardağının ucuyla yahut benim üzere çay bardağınız yoksa şayet alternatif herhsnfi bir uç ile tek tek bastırarak tatlımızı ay biçiminde keselim. (ben bunun içi termosumu kullandım:))tüm hamur bitinceye kadar bu süreci uygulayalım. En son hamurun kenarlarından kalan kısımları da birleştirerek tekrar tıpkı süreçleri uygulayalım.
  9. Ardından hazırladığımız tatlıları biçimlerini bozmadan yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Bu ölçülerle 55-60 adet tatlı elde etmeniz mümkün. (elbette bu yapacağınız büyüklüğede bağlı. ).
  10. Tatlılarımızın üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürdükten sonra evvelce 175 derece ısıttığımız fırında alt-üst fansız ayarda yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim. (pişirirken denetimli olalım. ).
  11. Fırından aldığımız tatlılarımızın şerbetini daha düzgün çekebilmesi için daha küçük bir tepsiye yerleştirelim.
  12. Daha son soğuyan şerbeti sıcak tatlıların üzerine gezdirelim.
  13. Tatlılarımızın üzerlerini toz antepfıstığı ile süsleyelim.
  14. 1-2 saat dinlendirdikten sonra şerbetini güzelce çeken tatlılarımız servise hazır. Deneyecek olanlara afiyet olsun. ♡.

Antepfıstıklı Aypare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfteli Hünkar Beğendi
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Patates Mücver
Etli Pirinç Pilavı
Analı Kızlı
Sebze Mezesi
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found