Antepfıstıklı Aypare

Antepfıstıklı Aypare Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta akı
- 50 gram pudra şekeri (yarım çay bardağından sz fazla)
- 85 gram irmik (1 çay bardağı)
- 150 gram antepfıstığı (isteğe bağlı artırıp azaltılabilir)
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım çay kaşığı pekmez (üzerinin kızarmasını istemeyenler pekmez yerine pudra şekeride koyabilir)
Şerbeti için;
- 1, 5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su (600 ml)
- 1 çay kaşığı limon suyu
Antepfıstıklı Aypare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Antepfıstıklı aypare tatlısının hamuru için karıştırma kabına tereyağı, yumurta, pudra şekeri, irmik ve vanilyayı alalım. Güzelce çırpalım.
- Daha sonra un,antepfıstığı ve kabartma tozunu mutfak robotunda fıstıklar un haline gelene kadar çektirelim. (antepfıstığınız toz haldeyse bu süreci yapmanıza gerek yok. )
- Bu etapta unlu karışımı yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak kıvamda bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
- Hamurumuz hazır olduktan sonra bir kenara alalım ve şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım, 10 dakika kadar kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyerek ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Daha sonra hazırladığımız hamuru tezgaha alalım ve ortadan ikiye bölelim ve böldüğümüz modülleri rulo haline getirelim.
- Hazırladığımız rulonun üzerine bastırarak yassı bir hal verelim.
- Bir çay bardağının ucuyla yahut benim üzere çay bardağınız yoksa şayet alternatif herhsnfi bir uç ile tek tek bastırarak tatlımızı ay biçiminde keselim. (ben bunun içi termosumu kullandım:))tüm hamur bitinceye kadar bu süreci uygulayalım. En son hamurun kenarlarından kalan kısımları da birleştirerek tekrar tıpkı süreçleri uygulayalım.
- Ardından hazırladığımız tatlıları biçimlerini bozmadan yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Bu ölçülerle 55-60 adet tatlı elde etmeniz mümkün. (elbette bu yapacağınız büyüklüğede bağlı. ).
- Tatlılarımızın üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürdükten sonra evvelce 175 derece ısıttığımız fırında alt-üst fansız ayarda yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim. (pişirirken denetimli olalım. ).
- Fırından aldığımız tatlılarımızın şerbetini daha düzgün çekebilmesi için daha küçük bir tepsiye yerleştirelim.
- Daha son soğuyan şerbeti sıcak tatlıların üzerine gezdirelim.
- Tatlılarımızın üzerlerini toz antepfıstığı ile süsleyelim.
- 1-2 saat dinlendirdikten sonra şerbetini güzelce çeken tatlılarımız servise hazır. Deneyecek olanlara afiyet olsun. ♡.
Antepfıstıklı Aypare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






