Terbiyeli Tavuk Haşlama

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet tavuk baget
- 2 orta uzunluk patates
- 2 orta uzunluk havuç
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 dolu yemek kaşığı un
- 1 litre su
- 1 çay kaşığı zerdeçal, karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk bagetlerin derilerini, uçlarını alalım tencerede yağda gerili önlü mühürleyelim.
- Mühürlenen tavukları kenara alıp tıpkı tencereye soğan, sarımsak, havuç, patates ve un ekleyip karıştıralım.
- Üzerine su eği yapıp tavukları ekleyelim.
- Baharatlarını da ekleyip 30 dk kısık ateşte pişmeye bırakalım. Herkese afiyet olsun.
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






