Terbiyeli Tavuk Haşlama

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk baget
  • 2 orta uzunluk patates
  • 2 orta uzunluk havuç
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 1 litre su
  • 1 çay kaşığı zerdeçal, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk bagetlerin derilerini, uçlarını alalım tencerede yağda gerili önlü mühürleyelim.
  2. Mühürlenen tavukları kenara alıp tıpkı tencereye soğan, sarımsak, havuç, patates ve un ekleyip karıştıralım.
  3. Üzerine su eği yapıp tavukları ekleyelim.
  4. Baharatlarını da ekleyip 30 dk kısık ateşte pişmeye bırakalım. Herkese afiyet olsun.

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebze İlaveli Tarhana Çorbası (7+ Bebek Çorbası)
Fırında Baget
Malatya’nın Gıllor Tarifi
Lahmacun Tadında Nefis Börek
Serinletici Karpuz Smoothie
Ispanaklı Gözleme
Hdabla | © 2025 |