Ispanaklı Gözleme

Ispanaklı Gözleme Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 4-5 su bardağı un
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1-2 su bardağı ılık su

İçi için;

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzerine ve içine sürmek için;

  • Sıvı yağ

Ispanaklı Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu ve tuzu yoğurma kabına alın.
  2. Üzerine ılık suyu yavaş yavaş ek ederek yoğurun.
  3. Ele yapışmayan yumuşak hoş bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  4. Daha sonra tava da yapacaksanız mandalina büyüklüğünde kesimler alın tavanızın büyüklüğüne nazaran daha saç da yapacaksanız benim üzere daha büyük modüller alın.
  5. Oklava yardımıyla çok ince ve çok kalın olmayacak halde açın.
  6. İçine haşlayıp soğanla kavurduğumuz ıspanağı koymadan evvel açtığımız hamurun malzemeyi koyacağımız kısmına yani yarısına fırça yardımıyla sıvı yağ sürelim ve iç gerecini koyalım.
  7. Ben ıspanaklı yaptım siz patatesli kıymalı çökelekli nasıl isterseniz yapabilirsiniz .
  8. Sonra başka yarı kısmını üstüne kapatıp uç kısımlarını parmak ucumuzla bastırıp kapatalım.
  9. Malzeme pişirirken dökülmesin sonra tavamıza (sacımıza) koyalım kızarana kadar bekleyelim sonra öbür tarafını çevirelim ,yağlayalım.
  10. Fırçayla kızaran tarafını öteki tarafta kızarınca tepsiye alıp öteki tarafını da yağlayalım, başka hamurlarımızı da bu formda yapalım 😊.

Ispanaklı Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Nutella Cookie Tart
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şakşuka
Yayla Çorbası ( Buğdaylı )
Rus Salatası (Milföy Çanağında)
Sütsüz Krep
Kuru Yufka (Bazlama)
Kakaolu İrmik Tatlısı
Hdabla | © 2025 |