Tam Ölçü Kandil Simidi (Yiyen Tarif İstiyor)

Tam Ölçü Kandil Simidi (Yiyen Tanım İstiyor) Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (yarım paket)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (evde varsa)
  • 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı ( beyazı dışına)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Tam Ölçü Kandil Simidi (Yiyen Tanım İstiyor) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına yumurta sarısı, sıvı yağ, oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt, sirke, tuz ve şekeri alalım. Elimizle materyalleri karıştıralım.
  2. Un, kabartma tozu ve mahlebi ek edip yoğurmaya başlayalım.
  3. Mahlep beğenilen koku vermesi ve pastane simitlerine benzemesi için gerekli lakin konutta yoksa kullanmak zorunda değilsiniz.
  4. Ben 3 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un kullandım, unu yavaş yavaş denetimli bir formda eklemenizde yarar var.
  5. Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde kesimler kopararak evvel elimizle yuvarlayalım sonra tezgahın üzerinde ileri geri sürerek uzatalım. Simit biçimini verelim.
  6. Simitleri evvel yumurta akına sonra susama bulayalım.
  7. Ben susamlarımı önden tavada yavaşça kavurdum koyu renkli olmaları için, bu halde seviyorum lakin zarurî değilsiniz :).
  8. Simitleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  9. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15-20 dk denetimli olarak pişirelim.

Tam Ölçü Kandil Simidi (Yiyen Tanım İstiyor) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Çorbası (Kemik Sulu)
Oklahoma Usulu Smash Burger
Tuzsuz Nafiye
Şekerpare
Köz Biberli Havuç Tarator
Şeftalili Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |