Pratik Armut Tatlısı

Pratik Armut Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet armut
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 5 adet karanfil
  • 1 çay fincanı hibiscus
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Limon kabuğu

Pratik Armut Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Armutların iç kısmı(çekirdekleri) oyacak ile oyulur.
  2. Armutların kabukları sapları koparılmadan soyacak ile soyulur ve kararmaması için limondu soğuk suya alınır.
  3. Tencereye armutlar dizilir ve üzerine su,şeker,hibiscus, tarçın be karanfil eklenir.
  4. Orta ateşte 40 dakika pişmeye bırakılır.
  5. Her 10 dakikada bir armutlar çevirilerek kapağı kapalı olarak pişmeye bırakılır.

Pratik Armut Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dondurucudan Pişirdiğim Patatesli Taze Bamya Yemeği
Karalahana Sarması
Sultan Tatlısı
Fındıklı Bardak Tatlısı
6+ Ay Bebekler İçin Kabaklı Patatesli Havuçlu Çorba (Alerjisi Olan Bebekler İçin Uygundur)
Oruk (İçli Köfte)
Hdabla | © 2025 |