Kupta Muhallebili Balkabağı Tatlısı
Kupta Muhallebili Balkabağı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket sade petibör bisküvi
Üzeri için;
- Tahin
- Ceviz
- 1 kilo bal kabağı
- 2 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı su
Kupta Muhallebili Balkabağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle; bir gece evvelce yayvan tencereye kabağımızı küp küp doğrayıp üzerine şeker ekleyip bir çay bardağı da su ekleyip tenceremizin kapağını kapatıyoruz.
- Ertesi sabah kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz kabaklarımızı,daha sonra soğumaya bırakıyoruz, soğuduktan sonra pürüzsüz hale gelene kadar robotta çektiriyoruz.
- Muhallebisi için; tereyağı ve vanilya hariç tüm gereçleri ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar yoğunlaşana kadar pişiriyoruz, muhallebi kaynadıktan 5 dakika sonra ocağı söndürüyoruz.
- İçerisine bir paket vanilya ve tereyağını ekliyoruz ve blenderdan geçiriyoruz ki pürüzsüz bir kıvam alsın muhallebi.
- Bir paket petibör bisküviyi de robotta çektiriyoruz (petibör bisküvi orta katlar için olacak muhallebi için değil muhallebinin içine eklemiyoruz).
- Kuplarımıza birkaç kaşık muhallebi ,ara katına birkaç kaşık petibör bisküvi daha sonra birkaç kaşık yeniden muhallebi katıp en üstüne de kabaklardan birkaç kaşık katıp düzleştiriyoruz, isterseniz pasta sıkma torbasıyla da hal yapabilirsiniz benim konutumda yoktu ben kaşıkla düzleştirdim.
- Dolaba kaldırıp birkaç saat sonra süsleme için çıkartıyoruz, bir kaşık tahin döküp üzerine ceviz serpiyoruz afiyet olsun (tahin bol sevenler daha fazla kullanabilir).
Kupta Muhallebili Balkabağı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











