Hamburger Ekmeği

Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
- 1 silme tatlı kaşığı instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ oda ısısında
- 400 gram yaklaşık 3.5 4 su bardağı un (kontrollü )
Hamburger Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ılık süt, su yumurta şeker, tuz ve mayayı bir kapta çırpalım.
- Unu bir kaba alın ya da hamur yoğurma makineniz varsa kabına alın ve sıvı gereçleri yavaşça ekleyip karıştınız.
- Hamur kendini toparlayınca yumuşak kıvamda bir hamur olacak oda ısısındaki tereyağını ekleyip yoğuralım.
- Yağladığımız bir kaba hamurumuzu mayalandırmak için koyalım. 1 saat üzerini streç sinema ile kapatıp bekletelim.
- Mayalanan hamurun havasını alıp bir sefer elimizle yoğurup 85 gramlık (göz kararınıza nazaran karar verebilirsiniz) bezeler alıp yuvarlayıp tepsiye koyalım.
- Yaklaşık 8 adet hamburger ekmeği olacaktır.
- Sonrasında üzerine yavaşça bastırıp yassılaştıralım.
- Tepsi mayası için 1 saat bekleyelim.
- Fırınımızı 180 derece fanlı ayarda açalım.
- 1 saat tepside mayalanan ekmeklerimizin üzerine sürmek için göz kararı süt ve yumurtayı çırpalım ve yavaşça ekmeklerimizin üzerine sürelim.
- İsteğe bağlı susam da ekleyip evvelce ısıttığımız fırınımıza koyalım.
- Yaklaşık 8-9 dk pişirip tepsiyi çevirip tekrar 8-9 dakika daha pişirelim.
- Pişme mühletleri fırınınıza nazaran değişiklik gösterebilir. Dikkat ediniz.
- Ekmekleriniz kızarınca fırından çıkarınız. Fırın telinizin üzerinde soğumaya bırakabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hamburger Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

