3 2 1 Poğaça

3 2 1 Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

İçi için;

  • 1 kase dilediğiniz peynir çeşidi

3 2 1 Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu karıştırın.
  2. Unu eleyerek yavaş yavaş ekleyin (az gelirse ekleyebilirsiniz. ).
  3. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  4. Hamurun üzerini kapatarak 30 dakika dinlendirin.
  5. Hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp avucunuzun içinde yassılaştırararak ortasına bastırarak açın. İçine hazırladığınız peynir karışımını ekleyin.
  6. Sağından solundan toparlayarak kapatın ve yuvarlamaya başlayın.
  7. Üzerine 1 yumurtanın sarısını sürüp çörekotuyla süsleyin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin.

3 2 1 Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şekilli Fransız Tostu (Çocuklar Bebişler Bayılacak Bayat Ekmeler Yenilsin)
Hazırından Güzel Süt Dilimi
Yufkasız Pırasalı Börek (Glutensiz)
Lorla Sürme Peynir
Patates Püre Yatağında Ispanaklı Tavuk Sote
Kuş Üzümlü Cevizli Ciabatta Ekmeği
Hdabla | © 2025 |