Fırında Beşamel Soslu Mantarlı Et Güveç Tarifi | Lezzetli Ve Kolay (Videolu)

Fırında Beşamel Soslu Mantarlı Et Güveç Tanımı | Lezzetli Ve Kolay İçin Malzemeler
- 500 gram dana eti (kuşbaşı doğranmış ve haşlanmış)
- 200 gram mantar
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ ya da zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 su bardağı sıcak su
Beşamel sos için gerekli materyaller:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Beşamel Soslu Mantarlı Et Güveç Tanımı | Lezzetli Ve Kolay Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencerede yağı ısıtın.
- Kuşbaşı doğranmış dana etlerini ekleyip soteleyin.
- Ardından doğranmış soğanları ekleyip soğanlar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
- Dilimlenmiş mantarları ekleyip pişirmeye devam edin.
- Ardında biberleri ekleyip bir kaç dakika soteleyin.
- Tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırın.
- Bir su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
- Beşamel sosu hazırlamak için küçük bir tavada tereyağını eritin.
- Üzerine unu ekleyip 1-2 dakika karıştırarak kavurun.
- Ardından azar azar sütü ekleyin ve karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
- Beşamel sosunuzu tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Etli ve mantarlı karışımı güveç tabağına alın.
- Üzerine beşamel sosu dökün.
- İsterseniz rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
- Önceden 180°c’ye ısıtılmış fırında 15-20 dakika, üzeri yavaşça kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarın ve sıcak servis edin. Afiyet olsun! 😋.

Fırında Beşamel Soslu Mantarlı Et Güveç Tanımı | Lezzetli Ve Kolay Fotoğraflı Yapılışı


