Kısır

Kısır Tanımı İçin Malzemeler

(kişi başı bir çay bardağı orta bulgur )

  • 10 çay bardağı orta bulgur
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı zeytin yağı
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pulbiber
  • Reyhan
  • Nane
  • Yeditürlü

Yeşillikler ;

  • Yeşil soğan bir deste
  • Yarım kara lahana
  • 2 adet havuç
  • Maydanoz
  • Dere otu (samut )

Sosu :

  • Nar ekşisi
  • Limon

Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulgur kapaklı bir kap içine alınıp üstünden çıkacak halde sıcak su dökülerek kapağını kapatarak demlenmeye bırakılır.
  2. Sebzeler pakça yıkanıp minik minik doğranır.
  3. Havuç ve kara lahana ince rende kısmı ile rendelenir.
  4. 20 dk demlenmiş bulgur baharatlar, salça, tuz ve yağ eklenerek avuçta ovalayarak düzgünce yedirilir.
  5. Baharatı bulgurla özleşene kadar ovuşturarak karışım hazırlanır.
  6. İçine doğranmış sebzeler eklenir.
  7. İçine dileğe nazaran ekşi olması arzulanıyorsa nar ekşisi ve bir limon sıkılır.
  8. Domates salçası tercih etmiyoruz. Yalnızca biber salçası ile kusursuz olduğunu keşfettik. Öneririm ☺️afiyet olsun.

Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Porsiyonluk Köstebek Pasta
Simit Ekmek (Videolu)
Bayat Ekmekten Pizza Tadında Börek
Fırında Karnabahar
Tortilla Ekmeğinden Sucuklu Kaşarlı Omlet Tarifi-5 Dakikada Hazır (Videolu)
Patates Yemeği (Anne Tenceresi)
Hdabla | © 2025 |