Muzlu Yaş Pasta

Muzlu Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un

Krema için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 buçuk yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 buçuk su bardağı süt
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı margarin

Üzeri için;

  • 1 pk kremşanti

Muzlu Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pastamızın kreması için bir tencerede margarin ve vanilya hariç bütün gereçleri karıştırıyoruz ve kaynatıyoruz.
  2. Ardından krema kaynamaya başlayınca içine margarinini ekliyoruz, eriyene kadar karıştırıyoruz ve altını kapatıp vanilya ekliyoruz ve kremayı soğumaya bırakıyoruz.
  3. Daha sonra pastamızın pandispanyası için dört adet yumurta ve bir su bardağı toz şekeri mayonez kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  4. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip ve yağlı kağıdı yağlayıp harcımızı döküyoruz.
  5. 200 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Piştiği vakit fırından çıkartıp soğuması için biraz bekliyoruz.
  7. Sonra üstüme hafifçe süt gezdiriyoruz sonra hazırladığımız kremayı kekin üstüne yayıyoruz.
  8. Ve içine muz ve damla çikolata serpiştiriyoruz.
  9. Daha sonra keki rulo formunda ikiye katlıyoruz.
  10. Üstüne kremşanti sürüyoruz. Ve istek ettiğimiz biçimde süslüyoruz.

Not: bir gece evvelden yapılmışsa daha hoş olur. 🥰.

Muzlu Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Çorba
Bayat Kekten Enfes Toplar
Kağıt Kebabı
Poğaça (Geceden Yoğur Sabah Pişir)
Kolay Çi Börek
Tavuk Sulu Yeşil Mercimek Çorbası
Hdabla | © 2025 |