Hamuru Patatesli Pişi

Hamuru Patatesli Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 5 tane patates (haşlanmış)
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 1 paket kuru maya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Un (5-7 su bardağı)
- Biraz sıvı yağ
Kızartmak için:
- 1 litre ayçiçek yağı
Hamuru Patatesli Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri az tuzlu kaynar suda haşlayalım bunu bir gece evvelce yapabilirsiniz.
- Hamur için sütü ılıtalım ve içine şekerle kuru mayayı ekleyip 10 dk dinlendirelim.
- Yoğurma kabına ılımış patatesleri ekleyip ezelim.
- Üzerine rondoda çektiğimiz soğanı, kabarmış etkinleşmiş mayalı sütü, tuzu ve yumurtayı ekleyip karıştıralım.
- 5 su bardağı unu azar azar eleyerek ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- Yukarıda belirttiğim üzere un ölçüsünü az az ekleyip yoğuralım ben 7 bardak kullandım tam kıvamında oldu.
- Hamur toparlanacak lakin yumuşak ele yapışan pişi hamuru kıvamında olcak.
- Yoğurdukça toparlanacak ve yapışmaması için biraz sıvı yağ ekleyip toparlayabilirsiniz.
- Hafif yağlı kaba hamuru koyup bezle örtün ve ılık bir yerde 1 saat kadar mayalandırın.
- Ben fırını 30 derecede ısıtıp kapatıyorum bu şekildede hoş ve çabuk mayalanıyor.
- Kabaran hamurun havasını elinizle yavaşça yoğurup alın.
- Tezgahı güzelce yağlayın ve hamuru ikiye bölün.
- Birini tezgahta dikdörtgen formda çok ince olmayacak biçimde açın.
- Dilediğiniz büyüklükte kesimlere kesin.
- Bu formda 10-15 dakika dinlendirin.
- Geniş derin bir tavaya yeteri kadar sıvı yağ dökün (1 litre) az olursa hamurlar tavanın tabanına bedel ve çabuk yanar.
- Orta ateşte yağı ısıtın.
- Çok fazla hamur koymadan artlı önlü ısınan yağda orta ateşte pişirip peçeteli tepsiye alın.
- Dinlenip ılıdıktan sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun🤗.
Hamuru Patatesli Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








