Profiterol

Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gr tereyağ
  • 3 adet yumurta

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Hazır çikolata sosu

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın.
  2. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek yeterlice karıştırın 2-3 dakika daima olarak karıştırın.
  3. Ocağı kapatarak 10-15 dk soğumasını bekleyin.
  4. Daha sonra 3 adet yumurtayı teker teker koyarak karıştırın ,her birini yeterlice yedirdikten sonra başkalarını de tekrar tekrar yedirip yapışkan bir hamur elde etmiş olduk.
  5. Yağlanmış tepsiye kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde hamurlarımızı tepsiye dizip 180 derece fırına veriyoruz.
  6. Piştikten sonra kremasını hazırlayalım.
  7. Vanilya hariç öbür gereçleri hepsini tencerede karıştırıp ocağa alıyoruz.
  8. Kaynadıktan sonra vanilyayı da ekleyip kremamızı dinlendirelim.
  9. Dinlendikten sonra kremayı hamurların ortasına sıkıp tabağa yerleştiriyoruz .
  10. Çikolata sosunu da pişirip üzerine döküp servise hazır hale getiriyoruz. Şimdiden afiyet olsun ☺️.

Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tavuk Köftesi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sultan Kebabı
Fırında Patates Kızartması
Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır)
Bakla Kavurması
Mide Bulantısına İyi Gelen Şehriye Çorbası Tarifi
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası
Hdabla | © 2024 |

betkolik betcio betzula betgit tempobet sahabet betmoon starzbet tipobet Hostes Başkent Haber sahabet ömer betgar bahiscom bahiscom