Zeytinyağlı İç Bakla

Zeytinyağlı İç Bakla Tanımı İçin Malzemeler

  • 400-500 gram iç bakla
  • 1 adet büyük uzunluk havuç
  • 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 kısım taze soğan
  • 2 kol taze sarımsak
  • 1 küp şeker
  • 1 tutam dereotu
  • Zeytinyağı

Zeytinyağlı İç Bakla Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru soğanı yemeklik doğrayalım. Havucu kibrit çöpü üzere doğrayıp, zeytin yağında soteleyelim. Sarımsak ve iç baklayıda ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  2. Tuz ve şeker ilave edip ince kıydığımız taze soğan ve sarımsağı ek edip, 5 dakika soteleyip ocağı kapatalım. Kıyılmış dereotu ekleyip ılık yahut soğuk servis edelim. Afiyet olsun 🥰.

Zeytinyağlı İç Bakla Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ankara Tava
Tuzlu Kek
Patatesli Rulo Simit Poğaça
Patlıcan Kızartması
Zebra Kek
Lahmacun Tarifi
Hdabla | © 2025 |