Ankara Tava

Ankara Tava Tanımı İçin Malzemeler
- ️2 su bardağı arpa şehriye
- ️1 adet soğan
- ️1 adet havuç
- ️1 su bardağı domates sosu
- ️300 gram haşlanmış ve didiklenmiş et (kemikli eti kaynatarak hazırladım ben, bunun yerine dilerseniz kuşbaşı et de kullanabilirsiniz)
- ️1 su bardağı et suyu
- ️Tuz
- ️Karabiber
- ️Pulbiber
- ️1,5 su bardağı sıcak su
Ankara Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle eti haşlayarak hazır hale getirelim.
- İlikli kemiği 1,5-2 saat ortası kaynatarak hazırladım ben, sizler de o biçimde yapabilirsiniz ya da kuşbaşı eti haşlayarak da yapabilirsiniz.
- Ocağa sıvı yağı ekleyip doğradığımız soğanları kavuralım.
- Soğanların rengi dönünce üzerine rendelediğimiz havuçları ekleyelim kavurmaya devam edelim.
- Arpa şehriyeyi ekleyelim 1-2 dk kavurup domates sosunu, etleri, et suyunu, suyu ve baharatları ek edip karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım.
- Servis ederken üzerine maydanozlar ek edebilirsiniz.
Gerçekten çok lezzetli ve besin pahası yüksek tanım katiyen kaydedin ve deneyin bana da fotoğraf atınn 🤗 deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🥰.
Ankara Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












