Muhacir Böreği

Muhacir Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 doruklu kase un
- 2 kase oda sıcaklığında su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Toplamak için un
İçi için;
- 3 kalıp köy peyniri
- 500 gr lor peyniri
- 1/2 (yarım) deste maydanoz
- 1 kase sıvı yağ içine serpmek için
Üstüne;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
Muhacir Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru yoğuralım. Biraz un alıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- 10 beze yapalım. Biraz unlanmış bir tezgahta pasta tabağı kadar açalım. Üzerlerine sıvı yağ sürüp 15 dakika bekletelim. Ortam sıcak olmalı ki hamur kendini bıraksın. O yüzden kapıları kapatın.
- Bir bezde etrafından çeke çeke açalım. Ortasına bir iki yemek kaşığı sıvı yağ damlatalım. Peyniri serpelim.
- Bir uçtan saralım sonra da yağlanmış tepsiye dizelim.
- Üzerine harcı serpip 200 derece fanlı ayarda üzeri kızarana kadar pişirelim. Büyük bir siyah fırın tepsisi ve küçük bir fırın tepsisi çıkıyor.
Muhacir Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





