Lor Dolması

Lor Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kalın bulgur
  • 1,5 su bardağı lor peyniri
  • 3 yemek kaşığı kaymak
  • Tuz
  • Pazı 2 bağ

Üzeri için ;

  • 3-4 yemek kaşığı kaymak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Piştikten sonra ;

  • Sarımsaklı yoğurt

Lor Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru pişiriyoruz. Soğutuyoruz. Lor, tuz ve kaymakla yoğuruyoruz.
  2. Pazılarımızı yıkayıp kaynamış suda yumuşatıp sarmak için alıyoruz.
  3. Pazıların içine lorlu içimizi koyup sarıyoruz. Tepsiye diziyoruz. Tepsinin üzerine kaymağı kaşıkla atıyoruz.
  4. Üzerine gelecek kadar su koyup 200 derecede pişiriyoruz. Suyunu çekip üzeri kızarınca tabağımıza alıyoruz.
  5. Önce sarmısaklı yoğurt sonra eritilmiş tereyağı döküyoruz.

Lor Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Katmer Börek
Yoğurtlu Havuçlu Kereviz
Bol Vitaminli Zeytinyağlı Kırmızı Pancar
Lorlu Kek (Videolu)
Zeytinyağlı Arpacık Soğanlı Patlıcan Yahni
Spoonful Tarifi
Hdabla | © 2025 |