Yaprak Kurabiye

Yaprak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 tepeleme dolu pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı hindistancevizi
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un (gerekirse eklersiniz ele yapışmayan kıvamda olacak)
  • 2 yemek kaşığı kakao (hamur ikiye kısmında eklenecek)

Yaprak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç bütün gereçleri ekleyip yoğuralım, daha sonra hamuru ikiye ayıralım (ben kakao az sevdiğim için daha az ayırdım)
  2. Az olana kakao ekleyelim sonra iki hamuruda unu ekleyip yoğuralım.
  3. Sonra dilediğiniz hali verebilirsiniz. Ben iki hamurdan biraz alıp, yoğurdum karıştı birbirine ve çatalla delikler ekleyip hal verdim.
  4. 175 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirdim.

Yaprak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sakız Gibi Keşkek
Ballı Kaymaklı Gözleme
Yoğurtlu Kızartma Tarifi
Tiramisu
Gelin Pastası
Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |