Tiramisu

Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un +2 yemek kaşığı daha un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için
- 1 nescafe 3u bir arada
- 1 su bardağı ılık su
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 200 gr labne peynir
Üzeri için;
- Kakao
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kek gereçleri olan 2 yumurta, 1 su bardağı şeker düzgünce çırpılır.
- Daha sonra 1 bardak süt, yarım su bardağı sıvı yağ eklenir çırpmaya devam edilir .
- vanilya ve 2 yemek kaşığı kakao da eklenir 1 su bardağı tahminen 1-2 yemek kaşığı da ekstra un isteyebilir ekledikten sonra üzerine kabartma tozu ile birlikte çırpılır.
- 180 derec fırında 25-30 dakika pişirilir.
- Kek çıktıktan sonra soğumaya bırakılır akabinde 3’ü bir ortada kahve bir bardak sıcak lakin kaynar değil, su ile çözülüp kekin üzerine gezdirilir beklemeye alınır.
- Kreması için 200 gram labne ,1 yumurta, 3 yemek kaşığı un, 3 su bardağı süt, 1 su bardağından 2 parmak az şeker tencereye sütü, yumurtayı ,unu ,şekeri ekleyip yeterlice çırpın ve ocağa alın.
- Kaynamaya başladıktan sonra altını kapatın ve birinci sıcağı çıktıktan sonra labne peyniri ekleyip yeterlice karıştırın.
- Soğumuş kekin üzerine dökün, soğuduktan sonra süzgeç yardımı ile kakao serpin bir kaç saat dinlendikten sonra efsane tiramisu hazır afiyet olsun.
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



