Tiramisu

Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un +2 yemek kaşığı daha un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için

  • 1 nescafe 3u bir arada
  • 1 su bardağı ılık su

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 200 gr labne peynir

Üzeri için;

  • Kakao

Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kek gereçleri olan 2 yumurta, 1 su bardağı şeker düzgünce çırpılır.
  2. Daha sonra 1 bardak süt, yarım su bardağı sıvı yağ eklenir çırpmaya devam edilir .
  3. vanilya ve 2 yemek kaşığı kakao da eklenir 1 su bardağı tahminen 1-2 yemek kaşığı da ekstra un isteyebilir ekledikten sonra üzerine kabartma tozu ile birlikte çırpılır.
  4. 180 derec fırında 25-30 dakika pişirilir.
  5. Kek çıktıktan sonra soğumaya bırakılır akabinde 3’ü bir ortada kahve bir bardak sıcak lakin kaynar değil, su ile çözülüp kekin üzerine gezdirilir beklemeye alınır.
  6. Kreması için 200 gram labne ,1 yumurta, 3 yemek kaşığı un, 3 su bardağı süt, 1 su bardağından 2 parmak az şeker tencereye sütü, yumurtayı ,unu ,şekeri ekleyip yeterlice çırpın ve ocağa alın.
  7. Kaynamaya başladıktan sonra altını kapatın ve birinci sıcağı çıktıktan sonra labne peyniri ekleyip yeterlice karıştırın.
  8. Soğumuş kekin üzerine dökün, soğuduktan sonra süzgeç yardımı ile kakao serpin bir kaç saat dinlendikten sonra efsane tiramisu hazır afiyet olsun.

Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Nutella Cookie Tart
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karamelli Sütlü Tatlı
Orijinal Kavala Kurabiyesi (Videolu)
Kakaolu Kurabiye
Bisküvili Kolay Tatlı
Orman Meyveli Soslu Sütlü İrmik Tatlısı
Çilekli Tart
Hdabla | © 2025 |