Çiğköfte

Çiğköfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kısırlık bulgur
  • 3,5 su bardağı kaynar su
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe göre)
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon suyu
  • 2-3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ

Çiğköfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına 2 su bardağı bulguru ve 1 su bardağı irmiği alıp üzerine kaynar suyu döküp, karıştırıyoruz ve kapağını kapatıp 5 dakika bekletiyoruz. Beklerken isot ile sıvı yağı karıştırıp isot rengi çıkana kadar onuda bekletiyoruz.
  2. Sonra bulgurumuzun içine beklettiğimiz yağlı isotu döküp kimyon, kırmızı toz biber, karabiber, pul biber, domates salçası ekleyip yoğuruyoruz ve sonra nar ekşisini limon suyunu, tuzunu kontrollüce ekliyoruz ve yoğuruyoruz.
  3. Daha sonra biçimini veriyoruz isterseniz bunları elinizde yoğurun istersenizde mutfak şefi kullanarak yapın ben bu türlü ikisinde de bu tanımı uyguluyorum.

Afiyet olsun.

Çiğköfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gelin Pastası
Menemen
Dubai Magnolia
Diyet Sufle
Kavala Kurabiyesi (Herkesin Çok Sevdiği )
Fırınsız Gevrek Kurabiye
Hdabla | © 2025 |