Dubai Magnolia

Dubai Magnolia Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 3,5 su bardağı süt (200 ml bardak ölçüsü)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 bardaktan 1 parmak eksik şeker (200 ml bardak ölçüsü)
  • 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krema yahut kremşanti

Dolgu için;

  • 5 yemek kaşığı dolu antep fıstığı ezmesi
  • 2 yemek yemek kaşığı tahin
  • 5 yemek kaşığı tepeleme dolu kavrulmuş kadayıf

Ganaj için;

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 140 gram çikolata (sütlü bitter karışık)

Dubai Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel muhallebi için; 1 tencereye süt, şeker, yumurta, nişasta ve unu alalım ocağa almadan homojen kıvama gelene kadar karıştıralım.
  2. Daha sonra ocağa alıp altını kısık açarak kaynayana kadar karıştırmayı bırakmadan pişirelim.
  3. Pişen muhallebimizin içine tereyağı ve vanilinimizi ekleyelim güzelce karıştırıp, bir kaseye alalım ve üstünü muhallebiye değecek halde streçleyelim (kabuk bağlamasını önlemek için) ve buzdolabına koyup, soğumaya bırakalım.
  4. Soğuyan muhallebinin içerisine bir paket kremayı ekleyip çırpalım.
  5. Ganaj için; 1 paket kremamızı bir cezveye koyup ocağa alıp ısıtalım, ısınan kremanın içerisine çikolatalarımızı ekleyelim ve düzgünce karıştıralım, soğumaya bırakalım.
  6. Dolgu için; bir kabın içerisine kadayıf tahin ve fıstık ezmesini ekleyip, güzelce karıştıralım.
  7. Sunum kademesi için; hazırladığımız dolguyu kullanacağımız kaselere 1 er kaşık olacak formda dağıtalım, kaşık yardımıyla düzleyelim.
  8. Sonrasında soğuyan muhallebimizi eşit halde dökelim. Üzerlerine soğuyan ganajımızı ekleyelim. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ☺❤

Dubai Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patates Püresi Yatağında Güveçte Tavuk Sote (Yok Böyle Lezzet)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Renkli Kurabiyeler
Kış Keki Havuçlu Zencefilli (Videolu)
Kadayıf Dolması
Muzlu Tarçınlı Kek
Patlıcan Oturtma (Ocakta)
Kremalı Bezelyeli Tavuk
Hdabla | © 2025 |