Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet portakal
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • ½ çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Sosu için;

  • 1 adet portakal suyu
  • ½ çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pakça yıkanan portakalı küp küp doğrayın üzerine yumurta, şeker, sıvı yağ ekleyip blender yardımı ile homojen kıvam veriyoruz ve öteki kalan un gereçleri ekleyip kıvam veriyoruz.
  2. Ardından borcama döküp 190 °c 30 dk (kontrollü) pişiriyoruz.
  3. Sosu için; bütün gereçleri ocakta pişiriyoruz.
  4. Fırından çıkarır birinci sıcağı çıkan keke sosu döküp dinlendiriyoruz. Afiyet olsun 😍🤗

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaz Salatası
Kereviz Dolması
Borcamda 24 Dilim Vişneli Yaş Pasta Tarifi – Kalabalık Aileler İçin Mükemmel (Videolu)
Pirinç Pilavı (Lezzetli, Tane Tane)
Yumuşacık Halloween Pizza
Profiterol Tadında Yaz Tatlısı (Videolu)
Hdabla | © 2025 |