Kayısı Soslu Kedi Dilli Muhallebi
Kayısı Soslu Kedi Lisanlı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için️;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Kayısı sosu için;
- 1 çay bardağı kayısı reçeli
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kedi dili
Islatmak için;
- Süt
Kayısı Soslu Kedi Lisanlı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce muhallebiyi hazırlayalım, tencereye tereyağı hariç tüm materyalleri ek edip kaynayıncaya kadar karıştıralım.
- Muhallebi kaynayınca ocağın altını kapatalım.
- Önce tereyağını ekleyelim eriyinceye kadar karıştıralım. Ilımaya bırakalım.
- Kedili bisküvileri cuplarınızın yarısına gelecek formda dilimleyelim. Dilerseniz borcama da yapabilirsiniz.
- Süt ile ıslatıp cupların her duvarına dik biçimde dizelim. Muhallebiyi üzerine hisse edelim.
- Kayısılı sosu için; tüm gereçleri tencereye alalım kaynayana kadar karıştıralım. Kaynayınca blendardan geçirelim.
- Ilıdıktan sonra muhallebinin üzerine hisse edelim.
- Dilediğiniz üzere süsleyip servis yapabilirsiniz.
- Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirmenizi tavsiye ederim.
Kayısı Soslu Kedi Lisanlı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









