Höşmerim (Elmadağ Usülü)

Höşmerim (Elmadağ Usülü) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 125 gram margarin yada tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 fiske tuz
- Üzerine serpmek için toz şeker
Höşmerim (Elmadağ Usülü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağı orta uzunluk yapışmaz tavada eritelim. Tuz, süt ve sonrasında unu ekleyip kısık ateşte karıştırmaya başlayalım. Kıvamı bulgur bulgur olana kadar ezmeden karıştıralım.
- Bulgurlanmaya ve kızarmaya başlayınca hamuru tavada çok bastırmadan düzleyip tabanının kızarmasını sağlayalım. Düzledikten yaklaşık 2-3 dk sonra kızarmış oluyor.
- Düz bir tabağa yada tepsiye çevrilir. Üstüne toz şeker serpildikten sonra sıcağı ile yenir. Afiyet olsun 🙂
Höşmerim (Elmadağ Usülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


