Firik Pilavı

Firik Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kalçalı tavuk but
  • 2 çay bardağı firik
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım su haşlanmış nohut
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Firik Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yarım litre su ekliyoruz, tavuk etini haşlıyoruz .
  2. Daha sonra haşladığımız eti tencereden alıyoruz .
  3. Suyumuzun içerisine iki çay bardağı firiği ,bir çay bardağı bulguru ve sıvı yağımızı ekliyoruz.
  4. Yarım su bardağı da haşlanmış nohutu da ekledikten sonra pişmeye bırakıyoruz.
  5. Burada üzerine iki su bardağı daha su ekliyoruz ,firik olağan bulgur pilavından daha geç pişeceği için denetimli bir biçimde ortalama 1 saat pişiriyoruz .
  6. Suyu azalırsa burada üzerine sıcak su eklemesi yapabiliriz.
  7. pişen pilavımızın üzerine kemiklerden ayırdığımız tavukkini didikleyerek pilavımızın üzerine ekleyebiliriz ,harika bir tanım deneyecek olan herkese afiyet olsun 😋.
  8. Pilavın yanına olağanüstü bir mevsim salata harika olacaktır aklınızda bulunsun arkadaşlar 😉.

Firik Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:İki Renkli Fit Muhallebi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzluk Kurabiyesi
Lahanadan Düz Börek (Glütensiz )
Enginarlı Pilav
Katmer
Tuzlu Toplar
Çıtır Mercimekli Rulo Börek
Hdabla | © 2024 |