Sufle (Glutensiz)
Sufle (Glutensiz) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un (glutensiz un)
- 1 adet vanilin
- 1 adet kabartma tozu
- Damla çikolata (her kaba 1 tatlı kaşığı)
- Üzerine pudra şekeri
Sufle (Glutensiz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurta ile şeker yeterlice çırpılır. Akabinde süt, sıvı yağ ve kakao eklenerek çırpmaya devam edilir. Un, kabartma tozu ve vanilin eklenerek yeterlice topak kalmayana kadar çırpılır.
- Yağlanmış olan kaplara 2 dondurma kaşığı sufle hamurundan dökülür ve her kaba 1 tatlı kaşığı bitter damla çikolata ek edilir. Kaplar içi yarısına kadar su dolu olan tepsiye yerleştirilir.
- 180°c de 20 dakika pişirilir, sıcak servis edilir.
Afiyet olsun.
Sufle (Glutensiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















