Sufle (Glutensiz)

Sufle (Glutensiz) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un (glutensiz un)
  • 1 adet vanilin
  • 1 adet kabartma tozu
  • Damla çikolata (her kaba 1 tatlı kaşığı)
  • Üzerine pudra şekeri

Sufle (Glutensiz) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurta ile şeker yeterlice çırpılır. Akabinde süt, sıvı yağ ve kakao eklenerek çırpmaya devam edilir. Un, kabartma tozu ve vanilin eklenerek yeterlice topak kalmayana kadar çırpılır.
  2. Yağlanmış olan kaplara 2 dondurma kaşığı sufle hamurundan dökülür ve her kaba 1 tatlı kaşığı bitter damla çikolata ek edilir. Kaplar içi yarısına kadar su dolu olan tepsiye yerleştirilir.
  3. 180°c de 20 dakika pişirilir, sıcak servis edilir.

Afiyet olsun.

Sufle (Glutensiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yalancı Beyti
Tavuk Tava
Porsiyon Bisküvi (Fakir) Pastası Tarifi
Şeftalili Yaz Keki
Starbucks Kurabiyesi
Karidesli Fettucine
Hdabla | © 2025 |