Elmalı Tart
Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler
Elmalı tart için;
- 150 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 2-3 su bardağı un
Arası için;
- 3 adet elma
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay kaşığı tarçın
- Dilerseniz ceviz yahut fındık
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki margarini ve öteki gereçleri yeterlice karıştırıyoruz. Yumuşak bir hamur olmalı.
- Ocakta soyup rendelediğimiz elmaları kavurmaya başlıyoruz. 1 su bardağı şeker ilave ediyoruz. Elmalar kendi suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Çay kaşığı ucuyla tarçın ekliyoruz.
- Ocaktan aldıktan sonra isterseniz ceviz yahut fındık ekleyebilirsiniz. Ben ekledim.
- Hamuru ikiye bölüyoruz. Biraz daha büyük böldüğümüz parçayı borcama yayıyoruz ince bir biçimde. Çatallayıp soğuyan harcımızı döküyoruz. Üzerine kalan küçük kesim hamuru rendeliyoruz.
- 180° fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri döküyoruz. Servise hazır. Afiyet olsun 😊.
Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








