Elmalı Tart

Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler

Elmalı tart için;

  • 150 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 2-3 su bardağı un

Arası için;

  • 3 adet elma
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Dilerseniz ceviz yahut fındık

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki margarini ve öteki gereçleri yeterlice karıştırıyoruz. Yumuşak bir hamur olmalı.
  2. Ocakta soyup rendelediğimiz elmaları kavurmaya başlıyoruz. 1 su bardağı şeker ilave ediyoruz. Elmalar kendi suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Çay kaşığı ucuyla tarçın ekliyoruz.
  3. Ocaktan aldıktan sonra isterseniz ceviz yahut fındık ekleyebilirsiniz. Ben ekledim.
  4. Hamuru ikiye bölüyoruz. Biraz daha büyük böldüğümüz parçayı borcama yayıyoruz ince bir biçimde. Çatallayıp soğuyan harcımızı döküyoruz. Üzerine kalan küçük kesim hamuru rendeliyoruz.
  5. 180° fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri döküyoruz. Servise hazır. Afiyet olsun 😊.

Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Kayısı Reçeli (Detaylarıyla)
Leziz Hindistan Cevizi Topları
Tam Ölçüsünde Ve Kıvamında Elmalı Kurabiye
Saray Tatlısı
Dubai Pasta Tarifi
Susamlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |