Katmer Börek

Katmer Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

İçine sürmek içine sürmek için;

  • 200 gram tereyağı yahut margarin

Katmer Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Una materyalleri ekleyip, yoğurun kulak göğsü olana kadar un ekleyebilirsiniz yoğurduktan sonra 5 dakika hamuru dinlendirin bezelere ayırıp, 5 dakika daha dinlendirin.
  2. Hamuru açıp üzerine eritilmiş soğuk tereyağını sürüp, tekrar açılmış bir beze daha serip yağlayıp, rulo formunda katlayıp üzerini streçleyip 20 dakika buz dolabında yağı donana kadar bekletin.
  3. Dolaptan çıkartıp, iki kesimlere ayırıp çok az açın üzerine çizikler atıp, yumurta sürün. 180 derece fırın da 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Katmer Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantar Kurabiye
Mantar Kebabı
Mayalı Poğaça
Çikolatalı Kek Tarifi
Yoğurtlu Garnitür Mezesi
Nefis Gelin Pastası
Hdabla | © 2025 |