En İyi Profiterol Tarifi

En Yeterli Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 100 gram tereyağ ya da margarin
- 1 su bardağı (200 ml) + 1/3 su bardağı su (260 ml)
- 1 su bardağı un
- 4 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı ucu tuz
Pastacı kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 silme yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağından 2 parmak az toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket sade krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Çikolata sos için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı kakao
En Güzel Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için tereyağı ve suyu ocağa alıyoruz, kaynamaya başlayınca tuz ve şekeri ekliyoruz.
- En son unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan hamura tek tek yumurtaları ekleyip çırpıyoruz. Hamurumuz hazır.
- Sıkma torbasına alıp yuvarlak formda tepsiye diziyoruz.
- Üzerini parmağımıza suyla ıslatıp düzeltiyoruz.
- 180 derece fanlı fırında kapağını açmadan 20-30 dk pişiriyoruz.
- Kreması için süt, şeker, un, nişasta ve yumurtayı tencereye alıp karıştırıyoruz.
- Ocağa alıp kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.
- Pişen kremayı soğumaya alıyoruz. 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 paket vanilin ve 1 su su bardağı sütle çırptığımız krem şantiyi soğuyan kremaya ekliyoruz.
- Krema 1 gece dolapta beklerse lezzeti artacaktır.
- Çikolata sos için; Su, süt, kakao şeker ve unu tencereye alıp pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Sırasıyla profiterollerin içini doldurup üzerine çikolata sosla servis ediyoruz afiyet olsun.
En Âlâ Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










