Kıymalı Lahana Sarması

Kıymalı Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk lahana

İç harcı için;

  • 200 gram kıyma
  • 3 orta uzunluk soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı bulgur
  • 1 er yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • Maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 su bardağı domates konservesi  (2 yemek kaşığı salça kullabilirsiniz)

Kıymalı Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Lahananın kolay kesitini fotoğraftaki üzere yapıp suda 2-3 dk hafif yumuşayana kadar haşlayıp çabucak alıyoruz.Çok haşlarsanız erir sarmanız güç olur.
  2. İç harcımız için materyalleri kaba alıp düzgünce karıştıralım.
  3. Haşladığımız lahanalar soğuduktan sonra sarmaya başlayalım.
  4. Tencereye dizdiğimiz sarmalara 1 su bardağı domates konservesi ve üzeri geçecek kadar su koyup ağır ateşte pişmeye bırakalım.
  5. Sarmaların en kıymetli püf noktası bol soğan ve lahanaya yarım ölçü de bulgur eklemek,bunları dikkate alırsanız lezzetli olmama ihtimali yok.

Kıymalı Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kol Böreği
Salata
Islak Dokulu Limonlu Kurabiye
Kıymalı Bamya Yemeği
Mantarlı Et Sote
Yeşil Mercimek Salatası
Hdabla | © 2025 |